Mezoterapijski tretmani kose i obrva rade se sa “RRS® CE III injectable“ proizvodima Aesthetic Dermal kompanije. U tretmanu se koriste gotovi “hair“ kokteli ili kombinacija pojedinačnih ampuliranih preparata u zavisnosti od indikacije.

HAIR koktel sadrži hijaluronsku kiselinu, EGF (epidermalni faktor rasta), FGF (fibroblastni faktor rasta), dezoksiribonukleinsku kiselinu, 127 amino kiselina, 10 elemenata u tragovima, 8 vitamina, 5 terpena masne kiseline, flavonoide, antioksidanse …

Sam postupak mezoterapije praćen je minimalnim bolom bez iritacija. Koktel se aplikuje malom iglom u središnji sloj kože – mezoderm.

Efekti terapije:

Srečava se opadanje i stimuliše rast nove kose. Produžava se anagena faza rasta. Dolazi do ojačavanja postojećih vlasi i aktivacije latentnih folikula. Ubrzava se matabolizam i cirkulacija na novou folikula. Poboljšava se ishrana folikula što rezultuje poboljšanim kvalitetom i bržim rastom kose.

Radi se kao serija tretmana (10-15 tretmana), a održavanje se može raditi jedanput u dva meseca ili ponoviti kraća serija nakon 6-8 meseci.
Terapija se primenjuje kod svih tipova opadanja, a najbrže rezultate daje kod akutnog opadanja, kao što je kod žena nakon porođaja.

Kod hroničnog opadanja i proređenja (npr. kod androgene alopecije) za rezultat je potrebno duže vremena, ali u svakom slučaju rezultat ne izostaje ukoliko se klijent pridržava propisane terapije.

Može se sprovoditi i kao parcijalna terapija (npr. kod alopecije areate – opadanje na pečate, ili samo za regiju zalizaka…) što se procenjuje na detaljnom skenerskopskom pregledu, na kom se utvrđuje i vitalni potencijal, tj. realno stanje koje se može očekivati od terapije.

Kontraindikacija:

Ne preporučuje se u trudnoći i tokom perioda dojenja.

Klinički je dokazana efikasnost i sigurnost za primenu!