Koža u doba puberteta često trpi posledice prouzrokovane androgenim hormonima. Sklona je pojačanom mašćenju, pojavi otvorenih i zatvorenih komedonskih struktura, akni i upalnih procesa koji vode narušavanju estetkog izgledan lica i pojavi ožiljaka. Često bavljenje adolescenata sportom i pojačano znojenje takođe doprinose narušavanju stanja kože, kao i pogoršanju.

Kod ovakvog stanja kože neophodno je reagovati na vreme, te je Rolling teenage fito – tretman idealno rešenje za mladu problematičnu kožu. Namenjen je mladima od 11 do 25 godina.

Tretman obuhvata primenu Lacrima Rolling maske za osetljivu kožu, na bazi azulena. Maska omogućava dubinsku hidrataciju kože, omekšava i otvara pore, rolanjem skida orožali sloj kože, nečistoće i priprema kožu za primenu fitopilinga. Fitopiling je na bazi algi, planktona, salikatnih iglica. Odličan je za suzbijanje pojačanog lučenja sebuma, aknoznih procesa i ubrzanje cirkulacije. Prilikom masiranja fitopilinga klijent ima osećaj zarenja, peckanja, toplote i bockanja. Subjektivne reakcije su individualne, dok je objektivno zapažanje koža ružičaste boje i povisene temperature. Piling masaža se izvodi u trajanju 5-10 minuta, nakon čega se na kožu nanosi umirujuća maska i ostavlja da deluje 15 minuta. Po skidanju maske na kožu se nanosi adekvatan završni krem.

Tretman traje oko 45 minuta. Preporučuje se 1 nedeljno u seriji 6-8 tretmana nakon čega se sprovodi održavanje.