​​​​​​SKENERSKOPSKI PREGLED KOSE I KOŽE POGLAVINE predstavlja savremen vid pregleda pomoću dijagnostičkog uređaja skenerskopa, koji stručnom licu omogućava nepogrešivu dijagnostiku, a klijentu uliva sigurnost i nudi iskustvo kakvo nikad ranije nije doživeo.

Pregled nije „odokativni“, ne obavlja se lupom, kao ni mikrokamerom, već skenerskopom.
Skenerskop nije isto što i mikrokamera, i nije isto što i skener. Nema zračenja i pregledi se mogu obavljati svim starosnim grupama, sa različitim stanjima (trudnoća, dojenje ) organizma i oboljenjima.

Za razliku od mikrokamere kojom se posmatra samo površina kože, SKENERSKOPOM SE VRŠI VIDEODERMOSKOPIJA i ne samo površinsko, već i dubinsko posmatranje i snimanje struktura kože i kose, što je za dijagnostiku mnogo važnije.

Skenerskop poseduje sočiva različitog uvećanja (od 50x do 650x, primena u kapilitologiji) kojim se vrši posmatranje promena na koži.
Tokom snimanja sočivima jak svetlosni fluks kožu čini transparentnom do 7mm, što omogućava direktno skenerskopsko posmatranje sadržaja kože na različitim nivoima.
Postojanje bilo kog oblika infekcije, kao što su bakterijska ili gljivična jasno se diferencira.

Uočavaju se folikuli dlake sa pripadajućim lojnim žlezdama, vaskularizacija oko folikula, kao i tonus mišića podizača dlake.
Ono što je od velikog značaja je utvrđivanje stanja vitalnosti folikula, uočavanje aktivnih i latentnih folikula, dominantne faze dlake, kao i evaluacija stepena gubitka kose.

Najčešći problemi za utvrđivanje uzroka i ordiniranje adekvatne terapije su: opadanje kose, istanjivanje i proređenje, vidljiv gubitak kose (u pečatima), opadanje/proređenje/gubitak trepavica, prekomerno mašćenje kože poglavine, perut, svrab i dr.

Nakon kompletnog snimanja dobija se jasan uvid u kompletan potencijal kapilicijuma, na osnovu kojeg se može postaviti dijagnoza i dati prognoza o ishodu lečenja.

Feniks 07 centar je prepoznatljiv upravo po skenerskopskim pregledima sa potpuno individualnim pristupom.
Od osnivanja, 2007.godine, do danas, nismo prihvatili autumatizovane izveštaje, kao ni uslovljenost da preporučujemo određene brendove.
Pristup je potpuno drugačiji od onog na koji su klijenti navikli na drugim mestima. Uzimanje anamneze je poput anmaneze za detaljan sistematski pregled. Nakon toga sledi snimanje skenerskopom, i pravljenje sken-skop snimaka koji se arhiviraju za kontinuirano praćenje svih promena tokom lečenja.
Zavisno od stanja, pregled traje 45-60 minuta.

Klijentima se izrađuje detaljan terapijski protokol koji obuhvata preparate koji su adekvatni za njihove probleme, ne samo kose, već i sve one koji su markirani tokom anamneze, a koji mogu da imaju uticaj na stanje kose.
Nakon pregleda klijent dobija jasnu procenu rezultata koje realno može da očekuje.

Prilikom izrade personalizovane terapije, uzima se u obzir kompletno stanje, ali i želja klijenta oko potencijalne vrste terapeutika (konvencionalni preparati, ajurveda, organski, veganski…).
Na redovnim kontrolnim pregledima prati se napredak terapije i u skladu s tim vrši korigovanje terapeutika, a sve u cilju postizanja što boljih i dugoročnih rezultata, na obostrano zadovoljstvo!

Povezana galerija