U našem Kozmetološko-terapijskom centru posebno mesto zauzimaju najmlađi klijenti, sa kojima se neretko družimo od rođenja. Imajući u vidu osetljivost kože beba savetuju se preventivne mere i primena adekvatnih preparata, zavisno od kože bebe.

Najčešći problemi kože beba, zbog kojih se roditelji javljaju u ovom uzrastu su suva atopična kožaekcemi i pelenski ojedi.

Sa nicanjem prvih zubića može doći do pojave iritacije oko usana, jer pljuvačka sadrži enzime koji mogu iritirati kožu u toj regiji. Ukoliko roditelji nisu na vreme reagovali i već dođe do nastanka iritacije povećava se rizik od razvoja sekundarne infekcije.

Afte i herpes su takođe česta oboljenja. Ne postoji dovoljna informisanost da za ova oboljenja postoji savremena terapija koja doprinosi smanjenju bola i ubrzava regeneraciju kože. Konjuktivitis je još jedno od oboljenja, naročito u zimskom periodu, kod roditelja poznato kao “krmeljive oči“.

U kasnijem uzrastu srećemo se sa virusnim promenama u vidu raznih vrsta bradavica, od kojih su najčešće:

  • molusce (najzaraznije bradavice koje podsećaju na bubuljice),
  • ravne bradavice poznate kao tzv. karfiolaste bradavice koje se sreću na šakama,

i drugim promenama:

  • dermatitisi kožegljivične i bakterijske infekcije kože/kose/noktiju,
  • kao i problemi sa kosom, od temenjače kao najmanjeg problema do alopecija areate (opadanja kose u pečatima).

Ne treba zanemariti ni povrede kože. Za mališane obezbeđujemo zbrinjavanje povreda, opekotina od Sunca, prevenciju stvaranja ožiljaka, a za već stvorene ožiljke biramo preparate koji će ih minimizirati. Nega kože i prevencija nastajanja ožiljaka posebno je bitna kod boginja gde savremenim kozmetološkim preparatima deci olakšavamo svrab, iritaciju, sprečavamo stvaranje sekundarnih infekcija, ožiljaka i ubrzavamo proces oporavka.

Roditelje edukujemo i za fotoprotekciju kože, kako bi se izbegle neželjene reakcije od Sunca na nezaštićenoj ili pak neadekvatno zaštićenoj koži.

Savremenim kozmetološkim pristupom obezbeđujemo bebama i deci bezbednu terapiju, uz potpuno poštovanje fiziologije kože i dokazanu dermatološku efikasnost.

Preporučuju se isključivo preparati koji ne sadrže parabene, ftalate, mineralna ulja i silikon.

Umesto zastarele dermatološke terapije i čekanja u redu u domovima zdravlja nudimo besplatne konsultativne preglede deci do 10 godina. U slučaju potrebe za primenom terapije deca imaju prioritet, a probleme rešavamo po želji uz gledanje crtaća, crtanje i bojenje, te takvim ambijentom činimo problem lakšim za rešavanje.

Nakon uspešnog lečenja, mališanima uručujemo formalno priznanje u vidu „Diplome za hrabrost“.