Pregled započinje uzimanjem detaljne ANAMNEZE:
medicinska i farmakološka istorija, način života, prehrambene navike …
Nakon toga radi se ANALIZA STRUKTURE TELA i određivanje antropometrijskih mera (težina, BMI, procenat telesne vode, masti i mišićne mase kao i stanja metabolizma).

Uzimajući u obzir kompletno zdravstveno stanje, radni i životni tempo kao i klijentove želje, radi se PERSONALIZOVANI DIJETETSKI PROGRAM – DIJETA:

1.Smanjivanje telesne mase
2.Povećanje telesne mase
3.Prevencija i održavanje optimalne telesne mase

Nutricionistički pregled i izrada dijetetskog programa namenjena je za sve starosne dobi i stanja organizma.
Posebni programi osmišljeni su za decu, sportiste i rekonvalescente.

Zavisno od zahtevnosti, potrebno je 1-2 dana za dobijanje kompletne individualne dijete.
Pre dolaska na pregled potrebno je uraditi određene laboratorijske analize i doneti na uvid radi evidentiranja u anamnestički karton, što će imati uticaj na izradu programa.

Ne postoji dijeta koja je uspešna za sve jer je svaki organizam jedinka za sebe.
Suplementi, kao što su čajevi, kapsule i tablete ostaće “magični” samo na papiru. Ukoliko i bude nekog poboljšanja od njih, može da bude samo GUBITAK VODE, VREMENA I NOVCA, ali ne i obećanog gubitka kilograma. Brzim gubitkom vode stiče se utisak da se težina smanjuje. Često je varka upravo smanjivanje brojki na vagi, ali uvek imajte na umu da su mnogo bitniji obimi tela, jer oni pokazuju da li je došlo do pravog gubitka telesne masti. Ukoliko obimi ostanu nepromenjeni, vrlo brzo će se izgubljeni kilogrami (na račun izgubljene vode) vratiti.
Problem nastaje kada razočarani klijent ponovo da šansu nekom sličnom preparatu, jer prema uputstvu i reklami baš taj preparat rešava problem i to brzo i bez vraćanja kilograma. Pa, kako odoleti… Posle puno neuspelih pokušaja izgubi se poverenje u sve i svakoga i dolazi do posustajanja i kompletnog odustajanja. Problem koji ostaje nastavlja da pravi druge zdravstvene probleme i hronično nezadovoljstvo, koje uglavnom može dovesti do depresije i socijalne otuđenosti.

Bez uravnotežene ishrane i promena životnih navika nema dugoročnog rešavanja problema sa kilogramima.
Ne obećavamo čudo. Za sve je potrebno vreme, jer kilogrami nisu nastali preko noći, pa se ne mogu tako brzo ni izgubiti.
Obećavamo dobre rezultate na obostrano zadovoljstvo, a od klijenta tražimo pridržavanje programa.

Tokom programa u našem centru klijentima je obezbeđena konstantna podrška.
REZULTATI SE PRATE NA REDOVNIM KONTROLAMA, KOJE SU BESPLATNE.