Injekciona mezoterapija se obavlja sa ciljem obnavljanja kože lica, vrata i dekoltea, usporavanja procesa starenja i preveniranja pojave novih bora.
Mezoterapija je ubrizgavanje različitih koktela, koji sadrže vitamine, minerale, aminokiseline, antioksidanse, hijaluronsku kiselinu, citokine, regulatorne peptide i dr. komponente. Mikroinjekcijama se u središnji sloj kože – mezoderm, unose navedene supstance, jer je to jedini način na koji tu mogu dospeti.
Svi kokteli u osnovi popravljaju i stimulišu dermis i vraćaju prirodni balans ukoliko je on narušen.

Prednost mezoterapije sa iglom, u odnosu na aparaturnu mezoterapiju, je brže postizanje rezultata sa dugotrajnijim efektom.

Mezoterapijski kokteli sаdrže visok procenаt hijаluronske kiseline kojа predstavlja prirodni sаstojаk kože koji se gubi stаrenjem. Hijaluronska kiselina vezuje molekule vode, usled čega se koža hidrira, postаje jedrijа i vidno osvežena. Hijaluron takođe doprinosi i održavanju prirodne hidratacije kože.

Ostаle supstаnce kаo što je silicijum, DMAE, doprinose zаtezаnju, poboljšavanju tonusa i elastičnosti kože, stimulišu stvаrаnje novog kolаgenа u koži, а neke imаju i botoks efekаt, odnosno koriguju mimične bore. Antioksidansi utiču na inaktivaciju slobodnih radikala, koji su osnovni krivci za mehanizme starenja kože.
Mezoterapija stimuliše ćelije kože, aktiviranjem njihovog metabolizma, stimuliše fibroblaste, koji povećavaju produkciju kolagena i hijalurona.
Kao rezultat ovih procesa dolazi do usporavanja starenja kože, smanjenja postojećih ožiljaka i poboljšanja tonusa i lokalnog imuniteta.

Indikacije za mezoterapiju:

  • bore, smanjen tonus i elastičnost kože
  • fotostarenje i “pušačka koža“
  • dehidratacija kože
  • hiperpigmentacija
  • edemi, tamna prebojenost i bore na očnoj regiji
  • epidermalna nehomogenost
  • lokalizovane masne naslage (podvaljak)
  • opadanje kose i obrva …

Kontraindikacije:

  • trudnoća i dojenje

Mezoterapija lica traje oko 45-60 minuta. Tretman je praćen minimalnim osećajem neprijatnosti (koristi se anestetik krema) bez iritacija. Nakon tretmana moguća je pojava modrica, blag otok, crvenilo ili svrab.

Tretmani se rade u seriji, a broj tretmana zavisi od indikacije i vrste injektibilnog koktela.
Pre početka mezoterapije savetuje se konsultativni skenerskopski dubinski pregled radi utvrđivanja pravog stanja kože i potkožnih struktura. Posle pregleda se dobijaju saveti za dobru pripremu kože pred tretman kao i adekvatne nege nakon tretmana.