Medicinsko-enzimski higijenski tretman lica spada u bazičnu negu. Pripada klasi higijenskih tretmana, koji je sveobuhvatan i podrazumeva dubinsko čišćenje kože, odstranjivanje nečistoća, komedona, prekomernog sebuma i izumrlih ćelija.

Ovaj tretman je autentična kreacija našeg centra. Koriste se različite vrste enzima, kao i preparati različitih profesionalnih brendova, zavisno od stanja kože. Tretmani su individualno kreirani i prilagođeni tipu i stanju kože. Tokom tretmana se uklanjaju najsitnije promene na koži koje se ne mogu otvoriti insulinskom iglicom. Kod nas se za takve promene koristi radiotalasna tehnika. Ukoliko terapeut proceni, u tretmanu se može uvesti i laserska biostimulacija ili mezoporacija. Krajnji efekat je čisto lice bez promena i brzo smirivanje kože.

Proširene pore na koži nastaju usled neredovnog čišćenja i neadekvatne nege, a sa starenjem kože postaju sve uočljivije. Ukoliko se blagovremeno ne reaguje kasnije su osim higijenskih tretmana potrebne i druge vrste tretmana koje bi sanirali ili ublažili estetske nedostatke.

Redovnim medicinsko-enzimskim higijenskim tretmanom obezbeđuje se zdrava i lepa koža, ujednačenost i svežina tena. Pravilnim odabirom preparata utiče se na brzo smirivanje i regeneraciju kože, hidrataciju, poboljšanje mikrocirkulacije.
Ovi tretmani su preporučljivi svima, nezavisno od starosti, a naročito adolescentima kojima dolazi do pojačanog maščenja kože i stvaranja akni, kao i pušačima.

Pre prvog tretmana klijentu se otvara anamnestičko-dijagnostički karton i obavlja se blic skeniranje kože. Tretman se započinje uklanjanjem površinskih nečistoća, zatim sledi toniziranje, piling (ultrazvučni, enzimski ili mehanični), priprema za otvaranje pora (hladno ili toplo parenje), komedoekspresija (dubinsko čišćenje), dezinfekcija i uspostavljanje pH kože, umirujuće maske, adekvatan serum, završni krem i antirid.
Na kraju tretmana klijent dobija preporuku za produženu kućnu negu. Redovnim tretmanima i sprovođenjem kućne nege uz adekvatan higijensko-dijetetski režim postižu se pravi rezultati.

Tok tretmana

Trajanje tretmana je u proseku oko 90 minuta. Za svakog klijenta vrši se kontinuirano praćenje i na svakom tretmanu evidentiraju sve promene (objektivne i subjektivne) kao i preparati koji se koriste.
Tretman se preporučuje na mesec i po / dva (zavisno od stanja kože).