Prednost Lacrima Fitopilinga u odnosu na slične pilinge je ta što deluje na sve slojeve epiderma, apsolutno bez štetnih posledica. Svi sastojci Lacrima Fitopilinga su prirodne biološke aktivne supstance.

Dugogodišnja praktična primena Lacrima Fitopilinga potvrđuje njegovu visoku efikasnost i apsolutnu neškodljivost.

Lacrima Fitopiling ne samo da izaziva brzo perutanje površinskog sloja kože nego i aktivno utiče na normalizaciju metabolizma elemenata u koži i obnavljanje turgora (elastičnost i zategnutost kože).

Biološko dejstvo pilinga ostvaruje se putem poboljšanja metabolizma tkiva. Za razliku od drugih vrsta pilinga Lacrima Fitopiling ima produženo delovanje, što znači da se posle 2-3 tretmana postiže poboljšanje stanja kože. On je izvanredna alternativa hemijskim pilinzima, zato što prilikom primene Lacrima Fitopilinga u koži ne dolazi do koagulacije belančevina.

Lacrima Fitopiling je veoma efikasan, daje brze rezultate, bez traumiranja kože i ne izaziva komplikacije u periodu posle pilinga.

Različitim kombinacijama i metodama rada, moguće je tretirati:

  • Akne,
  • Hiperkeratoze (do zadebljanja rožnatog sloja dolazi usled toga što rožnate ljuspice koje bi trebalo da se isperutaju sa površine kože ostaju čvrsto vezane jedna sa drugom. Rožnati sloj se tada znatno zadebljava što koži daje izgled pergamenta),
  • Neravnu teksturu kože,
  • Masnu kožu sa proširenim porama,
  • Hiperpigmentacije,
  • Podlive posle akni i infiltrante,
  • Ožiljke koji su nastali na koži kao posledica akni.

Lacrima Fitopiling maska – suva smesa biološki aktivnih supstanci koja sadrži morske i slatkovodne alge, fitoplankton i lekovito bilje, obrađena po specijalnoj tehnologiji.

Slatkovodni sunđer Spongilla, u kozmetologiji i medicini jedinstveni je prirodni lekar koji ulazi u sastav fitopiling maske. Koristio se u davnim vremenima kao sredstvo protiv podliva infiltranata, opuštene kože, posledica upalnih procesa, posle hirurških zahvata i hematoma.

Sama struktura i građa kao i način života ovog sunđera su veoma interesantni i doprinose njegovim lekovitim svojstvima. Ovaj sunđer se pojavljuje u više oblika, u zavisnosti od starosti. Njegova boja zavisi od organizama koji žive u telu ovog sunđera.

Građu sunđera određuju silikatne iglice koje čine kostur ovog sunđera. Na dodir sunđer izaziva peckanje i širi karakterističan miris.

Ovaj slatkovodni sunđer poseduje antiseborejne karakteristike. Medikamentna i kozmetička dejstva Spongille su se kroz tradiciju pokazala kao veoma efikasna.

Upotrebljava se u obliku praha koji se dobija mlevenjem sunđera. Silikatne iglice prodiru u površinski sloj epiderma i izazivaju lokalno nadraživanje kože, širenje kapilara i dublje smeštenih krvnih sudova. Na taj način se obezbeđuje poboljšanje dotoka krvi u ćelijama, što utiče na mnogo bolje snabdevanje ćelija kiseonikom. Ovo znači da Lacrima Fitopiling pojačava prirodno napajanje ćelija kiseonikom i to ga čini izuzetnim kiseonik tretmanom.

Upotreba Lacrima Fitopilinga obezbeđuje pre svega lekovito resorbujuće dejstvo na ugrožena tkiva. Prilikom primene Lacrima Fitopilinga dolazi do lokalnog oslabađanja biološki aktivnih materija, histamina, prostaglandina, koje doprinose zarastanju oštećenog tkiva, resorpciji ožiljaka i zadebljanja i revitalizaciji imuniteta i zaštitne funkcije kože.

Kozmetički efekat primene Lacrima Fitopilinga je takođe veliki jer on utiče na perutanje oštećene kože, ubrzava metabolizam i na taj način doprinosi opštem podmlađivanju kože.

Osim toga samlevene silikatne iglice prodiranjem u epiderm dubinski čiste pore i umanjuju aktivnost lojnih žlezda.

Takođe u sastav ovog pilinga ulaze i ekstrakti bokvice, hajdučke trave i kalendule koji obezbeđuju ranozarastajuće, baktericidno i protivupalno dejstvo i aktiviraju regeneraciju kože.

Sva sredstva koja ubrzavaju obnavljanje epiderma, poseduju stimulativni uticaj na fibroblaste u dermu i stimulišu ih na pojačanu sintezu kolagena i drugih materija. Zbog toga nije neophodno da oni prodru u derm – ćelije epiderma će im preneti naredbu za aktiviranje signalnih molekula.

Osećaj klijenta tokom tretmana

Za vreme primene ove terapije dolazi do povišenja temperature kože, javlja se hiperemija (crvenilo), što je izazvano povećanim dotokom krvi u tretirane zone.

To je očekivana i veoma pozitivna reakcija na piling.

Za vreme utrljavanja fitopiling smese klijenti osećaju toplotu i blago bockanje i ovaj osećaj traje još nekoliko sati nakon tretmana prilikom dodira tretiranih zona.

Ponašanje kože posle Fitopilinga – period regeneracije

– U prvih 24 sata koža se blago crveni

– 24-48 sati koža postaje zategnuta i potamni kao posle izlaganja suncu

– 48-72 sati formira se tanka opna koja nakon trećeg dana puca i započinje proces perutanja

– 72-96 sati tokom ovog perioda traje perutanje i završava se nakon četvrtog dana. Ovo znači da je period perutanja kratak, lako ga je podneti i to omogućava klijentu da ne menja uobičajeni ritam života.

Preporučena kura 6-8 tretmana, na 10-14 dana.

Period regeneracije posle primene Lacrima Fitopilinga u mnogome zavisi od debljine epiderma i stepena masnoće kože. Mala odstupanja u dužini trajanja ovog perioda nisu razlog za zabrinutost kao ni pokazatelj nekog patološkog procesa izazvanog pilingom.

Značajno mesto Lacrima Fitopiling terapije je i detoksikacija kože. Razgovor sa klijentom je neophodan uslov za postizanje maksimalnih rezultata prilikom primene bilo kog oblika pilinga. Veoma je važno da klijent bude upoznat sa pripremama za piling i negom posle sprovođenja pilinga, i da ima jasnu sliku o procesu perutanja i regeneracije kože posle terapije.

Lacrima Fitopiling u potpunosti podržava i uvažava prirodu kože, daje izuzetne rezultate uz minimalne reakcije.

Sve ovo Lacrima Fitopiling postavlja na značajnu poziciju u kozmetologiji.