Vinoterapija se temelji na pozitivnim efektima koje sastojci iz grožđa i vina imaju na ljudsko zdravlje i lepotu, a posebno na kožu lica i tela. Grožđe sadrži obilje vitamina i minerala, među kojima su vitamini A, B, C i E, zatim natrijum, fluor, magnezijum, gvožđe, kalijum, kalcijum i fosfor, kao i voćne kiseline. Grožđe je, a posebno njegove koštice, bogato i antioksidansima koji su delotvorni u borbi protiv slobodnih radikala. Zahvaljujući sastojcima grožđa, a prvenstveno polifenolima, antioksidansima i voćnim kiselinama, vinoterapija ima dokazani anti-age efekat. Koža postaje mekša i nežnija, a bore se ublažavaju. Podstiče se mikrocirkulacija i istovremeno se izlučuje suvišna tečnost. Podstiče se stvaranje kolagena i poboljšava turgor kože. Vinski piling odstranjuje oštećene ćelije, istovremeno podstičući stvaranje novih, pa se koža revitalizuje i regeneriše. Tretman dovodi do ublažavanja neravnomerne pigmentacije, relaksacije, obnavljanja i podmlađivanja kože.

Preparati koji se koriste u tretmanu ne sadrže parafinska ulja, vazelin ni silikon, kao ni parabene! Prirodne komponente deluju u harmoniji sa kožom i pokreću njen sopstveni reparativni i regenerativni mehanizam.

Tretman je namenjen suvoj, dehidriranoj, zreloj i kombinovanoj neproblematičnoj kožiPredlaže se serija od 4-6 tretmana, 1x nedeljno, zavisno od stanja kože.

Ovo je jedinstven tretman koji je osmišljen tako da prija istovremeno i telu i duši. Vitalnost, zdravlje i lepota ne postiže se samo tretmanom vina spolja već i iznutra, a najbolji efekat je prilikom istovremene primene.

Hranljive i lekovite materije koje se vinom unose u telo, smanjuju nivo holesterola u krvi, podstiču rad srca i krvotoka, sprečavaju prerano starenje, jačaju imunološki sistem, deluju antikancerogeno, ali i podstiču funkcije mozga i nervnog sistema.