Kada barijerna funkcija kože oslabi ona postaje osetljiva, lako ranjiva i daleko više podložna oštećenjima (velike temperaturne promene, zagađenje, stres …) od normalne kože. Kada se to dogodi dolazi do crvenila, svraba, osećaja zatezanja ili perutanja. Osetljiva koža teže podnosi fiziološki proces starenja u odnosu na druge tipove kože, a naročito su na njoj vidljive posledice fotostarenja ukoliko nije bila blagovremeno primenjivana adekvatna fotoprotekcija. Stoga zahteva posebnu negu da bi se održala svežom i da bi se temeljno oporavila. Imajući sve u vidu osetljiva koža zahteva specifičnu kozmetiku, kako kroz profesionalan salonski tretman tako i kroz redovnu produženu negu.

AQUATHERM je linija proizvoda napravljena sa termalnom vodom iz Salies-de-Bearn, izvora u francuskim Pirinejima. Aquatherm tretman Recovery O2, španske kompanije Skeyndor, predstavlja kozmetoterapijski pristup gde redovnim profesionalnim tretmanima nestaje osetljivost kože, vraćajući balans epidermalnom metabolizmu i uspostavljajući ponovo funkciju barijere, da bi zaštitila kožu od štetnih spoljašnjih uticaja.
Aktivni sastojci su izabrani na osnovu svoje visoke tolerancije i zato što povećavaju komfor kože pomažući joj u smanjivanju i eliminisanju iritacija, crvenila i dehidratacije.
Na početku tretmana nakon pripreme kože radi se enzimski i ultrazvučni piling kože, posle koga sledi relaksirajuća masaža lica, vrata i dekoltea. Aktivni koncentrati za dubinsku hidrataciju i obnavljanje unose se putem ultrazvučne špatule.
Svi proizvodi su usmereni na aktivnu hidrataciju uz istovremenu regeneraciju.
Celokupan tretman je veoma prijatan, a rezultati po tretmanu se odmah vide i osećaju. Mekoća, glatkoća, punoća i svežina samo su neki od prvih reakcija, a efekti stimulacije ćelijskog obnavljanja tek predstoje.

Predlaže se 6-8 vezanih tretmana, 1x nedeljno.
Tretman traje 45-60 minuta.