Priprema kože u tretmanu se radi enzimskim i ultrazvučnim pilingom, kojim se na potpuno neagresivan način uklanjaju mrtve ćelije kože, kao i višak masnoće iz pora. Zatim se aplikuje jedan od Neostratinih Citratnih bustera u zavisnosti od stanja i problema kože. Po delovanju bustera vrši se neutralizacija i nanosi eliksir serum i maska (enzimska za seboregulaciju ili izbeljivanje hiperpigmentacija), koja ima funkciju i da vrši kompletnu regeneraciju i rehidrataciju kože. Tretman se završava nanošenjem adekvatnog seruma i kreme (za seboregulaciju, hidrataciju ili izbeljivanje hiperpigmentacija) i aktivnog foto-imuno-protektivnog krema za lice. Nakon tretmana klijent dobija predlog kompletnih individualnih preparata za produženu kućnu negu.

Zahvaljujući sastavu bustera (10% limunske i 10% glikolne kiseline) citratni tretman ispoljava izuzetne rezultate u izbeljivanju hiperpigmentacija i regulaciji sebuma. Pri nanošenju bustera klijent na koži oseća blago peckanje. Po završetku tretmana na koži klijenta nema crvenila, kao ni perutanja.

Pre citratnog tretmana lica, radi što boljih rezultata, savetuje se higijenski tretman, 7 dana ranije.

Dinamika tretmana: 1x nedeljno, kura 4-6 tretmana, nakon toga savetuje se održavanje Može se koristiti i kao vid blic osveženja lica, jer su rezultati vidljivi odmah nakon tretmana.

Vreme trajanja tretmana: oko 45 minuta.

Po završetku tretmana savetuje se korišćenje UV zaštite naročito tokom letnjeg perioda.