SILICA PLUS INOVATIVNI PRIRODNI SUPLEMENT

ZA KOŽU, KOSU I NOKTE

Glavna komponenta SILICA PLUS preparata je silicijum poreklom iz rastavića.

Organski vezan silicijum za flavonoide je u rastaviću u obliku ortosilicijumove kiseline, monomera koji su rastvorljivi u vodi  pa se u tom obliku bolje iskorišcava u organizmu nego neorganski silicijum.

Ortosilicijumova kiselina (OSA) je forma silcijuma koji se nalazi u našoj krvi.

OSA u SILICA PLUS ima visoku bioraspoloživost (oko 50%) za razliku od polimerizovanih formi (samo 7%).

Bioraspoloživost  silicijuma je posebno važna za zdrave kosti, kožu, kosu i nokte. Istraživanja su pokazala da većini ljudi nedostaje silicijum u organizmu i teško ga je nadoknaditi hranom jer je u procesuiranoj hrani sadržaj silicijuma mali, a u većini namirnica koje su bogate silicijumom nalazi se u polimerizovanoj formi čija je bioraspoloživost niska.

Ovaj nedostatak silicijuma dovodi do poremećaja u metabolizmu vezivnog tkiva, a vidljivi efekti ovog nedostatka su tanka i slaba kosa; opuštena i suva koža sa borama; krti i lomljivi nokti.

Klinička ispitivanja su pokazala da silicijum u organskom obliku:

  • Smanjuje fine linije i bore za 30%
  • Povećava elastičnost kože za 89%
  • Jača kosu za 13,1%
  • Povećava debljinu dlake 12,8%
  • Jača nokatnu plocu i nokti se manje lome (VAS)

Silicijum je mineral koji je neophodan za sintezu kolagena, keratina i elastina.

Silicijum podstice rad fibroblasta.

Kolagen se stvara u fibroblastima (ćelije kože koje se nalaze u dermisu).

Silicijum generiše kolagen tako što aktivira enzime hidroksilacije i stimuliše sintezu prolina. U fibroblastima se stvaraju elastin i glukozaminoglikan, potkožni deo koji održava kožu hidriranom.

Kolagen ispravlja kožu, otklanja bore i sprečava njihovo formiranje čineći je glatkom.

Elastin daje koži čvrstinu i elatičnost, mogućnost da se rasteže i vraća u prvobitno stanje.

„Meki“ keratin je osnovni gradivni element dlake, daje joj debljinu, jačinu i elastičnost.

„Tvrdi“ keratin je osnovni gradivni element noktiju, čini ih čvrstim i elastičnim.

INDIKACIJE

SILICA PLUS ZA BUJNU, JAKU I SJAJNU KOSU

SILICA PLUS povećava gustinu kose:

  • SILICA PLUS ubrzava rast kose i sprečava opadanje jer poboljšava cirkulaciju, jača krvne sudove i povećava dopremanje hranljivih materija i kiseonika do korena dlake. SILICA PLUS je odgovorna za zdrav rast i deobu ćelija i stimuliše prirodni rast kose.
  • SILICA PLUS povećava debljinu dlake jer povećava volumen dermalnih papila i količinu keratina. SILICA PLUS povećava aktivnost i efikasnost ćelija koje proizvode keratin.  Povećanjem količine kolagena u zidovima krvnih sudova, povećava elastičnost kapilara, što osigurava obilan protok hranljivih sastojaka koji pomažu proces keratinizacije u kosi.

SILICA PLUS povećava jačinu kose

SILICA PLUS povećava debljinu dlake i jača proteinske veze koje kosi daju fleksibilnost i elasticnost. Kosa je otporna i ima manje rascvetalih krajeva.

SILICA PLUS povećava sjaj kose

SILICA PLUS obezbeđuje veliku količinu keratina koji vrši pritisak iz unutrašnjosti dlake kako bi kosa bila glatka i sjajna

SILICA PLUS ZA PODMLAĐENU KOŽU

SILICA PLUS smanjuje fine linije i bore

SILICA PLUS generiše kolagen koji deluje ispod površine kože i popunjavajući praznine, povlači je na gore i koža postaje glatka. SILICA PLUS aktivira ćelije fibroblaste koje generišu kolagen i elastin, koje počinju da rade brže i efikasnije. Silicijum je povezan sa sintezom molekula poznatih kao glikozaminoglikani koji pomažu u stvaranju supstance, koja ispunjava prostor između kolagena i elastina.

SILICA PLUS povećava čvrstinu kože

SILICA PLUS pomaže u stvaranju bogatog višesmerno umreženog kolagena koji je tipačan za mladu kožu i ovo povezivanje sprečava stvaranje nabora.  Silicijum je ključan za aktiviranje enzima hidroksilacije za umrežavanje kolagena, što poboljšava snagu i elastičnost ovih vlaknastih proteina. Ova gusta mrežica kolagena pomaže u sprečavanju formiranja bora i sprečava proširenje pora.

SILICA PLUS povečava elasticnost kože

SILICA PLUS stimuliše fibroblaste da proizvode elastin koji čuva visoku čvrstoću vlakana i njihovu sposobnost da se vrate u prvobitno stanje nakon naboravanja i savijanja (smejemo se, mrštimo se, pravimo grimase).

Elastin prestaje da se svara vec u pubertetu, pa je uputno podsticati njegovo stvaranje primenom preparata SILICA PLUS.

SILICA PLUS ZA JAKE, ELASTIČNE I GLATKE NOKTE

SILICA PLUS jača nokatnu ploču

SILICA PLUS jača nokte, praveći ih otpornim na listanje i lomljenje. Osim što nadokonađuje silicijum, koji je dominantan mineral u zdravim noktima SILICA PLUS svojim sastavom stimuliše ćelije koje prirodno proizvode keratin.

Već nakon 20 dana primene, primećuje se značajno poboljšanje u čvrstini noktiju.

SILICA PLUS regeneriše nokatnu ploču

U današnje vreme,  česta su oštećenja nokatne ploče usled preteranog turpijanja u procesu pripreme za nadogradnju i učvrsćivanje noktiju, što rezultira tankim i krtim noktima kojima je neophodna dohrana i nega.

Od prokrvljenosti nokta zavisi dopremanje hranjivih materija do korena nokta. SILICA PLUS povećava protok krvi i dopremanje hranljivih materija i čini nokte jakim i glatkim, a zahvaljujući prokrvljenosti kapilara nokti imaju ružicastu boju, brže rastu i obnavljaju se.

SASTAV

Sastav 2 tablete
– Ekstrakt rastavića (Equisetum arvense) (sadrži organski vezan silicijum 12 mg računato kao silica): 250 mg
– Vitamin B3 ( kao niacinamid): 9,4 mg
– Vitamin B5 (Kalcijum D-pantotenat): 6,8 mg
– Folna kiselina: 100 µg

NEŽELJENA DEJSTVA

Neželjena dejstva nisu poznata.
Proizvod nije namenjen deci, trudnicama i dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Pridržavajte se preporučene dnevne doze.