Tečni kolagen izaziva veliku pažnju u medijima, a postavlja se pitanje može li se na lepotu delovati iznutra, a ne samo spolja? Tečni kolagen utiče na zdravlje vezivnog tkiva, hrskavica i zglobova, ima antioksidantska svojstva (neutrališu slobodne radikale).
Formula sastojaka BEAUTIN COLLAGENA može da utiče na jačanje prirodne proizvodnje kolagena (najzastupljenijeg proteina u ljudskom organizmu) i samim tim deluje prvo iznutra, a onda i spolja, na lepotu.

Krajem prošle godine objavljena su klinička ispitivanja, koja su jasno potvrdila efikasnost oralne upotrebe kolagena. Za Beautin Collagen je sprovedeno kliničko ispitivanje u Francuskoj I u Japanu, od strane COSderma na 102 žene, od 40-65 godina starosti, koje je trajalo 12 nedelja. Dokazano je da se nakon četvoromesečne terapije garantovano poboljšava stanje kože, noktiju i kose za 30-40%. Koža postaje zategnutija, elastičnija, sjajnija, hidrantnija, samim tim su i bore manje uočljive, povećava se jačina vezivnih tkiva, mišićnog tonusa, hrskavica i zglobova.

Šta tečni kolagen čini tako revolucionarnim u odnosu na brojne druge anti-aging preparate?

Tečni kolagen Beautin Collagen, u odnosu na druge antiejdžing preparate sadrži hidrolizovan kolagen PEPTAN u obliku peptida, koji je već optimalno razložen da bi ga ljudski organizam apsorbovao.

1. Ribljeg je porekla (čist prirodan izvor kolagena);
2. Sadrži 10.000 jedinica kolagena u odnosu na druge preparate, koji sadrže 1000 ili 2000.
3. Jedini klinički ispitan kolagen (84 dana, 30 – 40% poboljšava tonus);
4. Sadrži hidrolizovan kolagen;
5. Obogaćen je hijaluronskom kiselinom;
6. Sadrži doze vitamina A i B kompleksa, C vitamina i cinka;
7. U tečnom je stanju za laku primenu, prijatnog ukusa: jagoda-vanila i mango-dinja.
8. Nema ukus ribe, lako se vari.

Kolagen i hijaluronska kiselina su dve materije koje se prirodno nalaze u organizmu i koje imaju izuzetno značajnu ulogu za zdravlje epidermisa, vezivnog tkiva i zglobova. Vremenom, sposobnost organizma da proizvodi kolagen i hijaluronsku kiselinu se smanjuje (gubi se 2% godišnje), što ima direktne vidljive posledice na koži. Da bi koža održala svoju elastičnost i tonus, potrebno je da se povećaju količine kako kolagena, tako i hijaluronske kiseline. Sprovedena su ispitivanja stanja kože na Skin Skeneru, na preko 500 pacijenata, gde su skoro svi nakon terapije tečnim kolagenom, imali poboljšanje stanja kože od 20 – 80%, zavisno od godina starosti, načina života, svakodnevnih izlaganja spoljnim štetnim faktorima, stresu, pušenju…

Zanimljivo je da objavljeni klinički rezultati, koje su publikovali tiražni svetski magazini posvećeni lepoti i nezi, pokazuju da su efekti bili dugo vidljivi, čak nedeljama posle oralne suplementacije!

Rezultati nisu samo korisni za lepotu, nego klijent ima i osećaj rasterećenosti u celom telu.

Korišćenjem tečnog kolagena Beautin Collagen rezultati su dugo vidljivi, pod uslovom da se nastavi da dozom održavanja.
1. U toku terapije potrebna je kontinuirana primena tokom 3-4 meseca, doza: 20 – 30 ml, u pola čaše vode, pred spavanje.
2. Posle terapije potrebna doza za održavanje je ½ doze, 2 – 3 puta nedeljno.

Tečni kolagen izazvao je senzaciju pre svega kao kozmetičko sredstvo koje se pije, ali i kao još jedan vrlo efikasan način neoperativnog antiejdžing tretmana kože. Treba naglasiti da se Beautin Collagen može koristiti kao preporuka i priprema za antiejdžing tretmane, kao i za produžetak terapijskog efekta.

U tom smislu može se očekivati veliko interesovanje za njegovu upotrebu među pripadnicima lepšeg pola, koje nisu sklone radikalnim operativnim kozmetičkim zahvatima jer ovim načinom postižete estetski efekat, ali i nastavljate „da ličite na sebe”.