Indikacije: akne, masna koža, proširene pore, ožiljci od akni, hiperpigmentacije, bore

HEMIJSKI PILING predstavlja proces odstranjivanja površinskog sloja kože (epiderma), čime se stimuliše njegovo obnavljanje i redukcija vidljivih znakova starenja i foto-oštećene kože. Zato su rezultati ODMAH VIDLJIVI u vidu svežijeg izgleda, lepšeg tena, boljeg tonusa i sjaja kože .

U Feniks 07 centru primenjuje se Neostrata piling 100% slobodnom glikolnom kiselinom u četiri različite koncentracije (20%, 35%, 50%, 70%).

Glikolna kiselina pripada grupi alfa- hidroksi kiselina (AHA), koje se nalaze u voću, šećernoj trsci, kiselom mleku … Najpoznatija među njima je glikolna kiselina. S obzirom da ima najmanji molekul, najdublje prodire u kožu i daje najbolje piling rezultate.

Prednost Neostratinog pilinga je sigurnost i preciznost u primeni, netoksičnost, nuspojave svedene na minimum, brži oporavak i što je takođe značajno tretmani su bezbolni.

  • Niže koncentracije glikolne kiseline (20% i 35%): hidrirana koža, prosvetljena, lepše teksture i tonusa (naročito kod foto-oštećene kože); ublažavanje proširenih pora, smanjivanje pigmentnih nepravilnosti i prekomernog mašćenja kože, uklanjanje nečistoća sa kože i pozitivan učinak na lakši stadijum akni.
  • Više koncentracije (50% i 70%): pored gore navedenog dejstva, dublje deluju pa dovode do ublažavanja dubokih bora, intenzivnije stimulisanje produkcije kolagenih i elastičnih vlakana, smanjivanje ožiljaka od akni, pozitivan učinak za umeren do teži stadijum akni.

Procedura podrazumeva da se prvo uradi higijenski tretman lica i nakon 5-7 dana počinju tretmani hemijskog pilinga. Zavisno od stanja i šta klijent želi da postigne, najčešće se sprovodi u kontinuitetu serija tretmana (od 6-8, na 2-3-4 nedelje). Broj tretmana zavisi od stanja kože i indikacija. Za duboke ožiljke potreban je najveći broj tretmana, min. 10 u kontinuiranoj seriji.

Paralelno sa tretmanima klijent dobija preporuku o kućnoj nezi i to je dobitna kombinacija za postizanje što boljih rezultata.

Pravo vreme za početak hemijskih pilinga je JESEN.

NeoStrata proizvodi su jedinstveno formulisani za negu različitih tipova i stanja kože. Osnovni sastojci su alfa-hidroksi kiseline (AHA), poli-hidroksi kiseline (PHA) i polihidroksi bionske kiseline, od kojih je najpoznatija laktobionska kiselina. Preparati na kojima je oznaka laktobionske kiseline jedinstveni su u tome što ih mogu koristiti i osobe sa osetljivom kožom, i tokom sunčanog perioda jer ne izazivaju fotosenzitivnost kože.