Biostimulativnim laserskim tretmanima deluje se na upalni aknozni proces, ispoljavanjem istovremeno snažnog antiinflamatornog (smanjivanje upale) i analgetskog dejstva (smanjivanje bola). Smanjuje se broj bakterija, stimuliše stvaranje antitela i imunološkog odgovora. Dolazi do povlačenja akni, uspostavljanja fiziološkog pH kože i obnove oštećene barijerne funkcije.

U slučaju kuperoze (akutnog ili hroničnog crvenila kože sa oslabljenim kapilarima) ili rozacee (napredna faza kuperoze) dolazi do ubrzanja cirkulacije i limfne drenaže nakupljenih toksičnih materija i ojačavanja oslabljene kapilarne mreže. Tokom terapije dolazi do povlačenja crvenila i upala.

Anti-age učinak se postiže stimulacijom ćelija fibroblasta u povećanoj produkciji kolagenih i elastičnih vlakana. Uočava se povećan turgor i tonus kože kao i smanjivanje dubine bora, usled poboljšanja matriksa kože.

Za svako oboljenje posebno, određuje se laseroterapijska doza i zbog postizanja maksimalne doze i kumulativnog efekta potrebno je uraditi 15 tretmana (2-3 tretmana nedeljno, u trajanju 30-45 minuta po tretmanu).

Tok tretmana:

površinsko čišćenje i toniziranje kože, aplikovanje adekvatnog seruma, lasero terapija, aplikovanje završnog bioaktivnog krema. Na svakom petom tretmanu dodatno se obavlja piling i aplikuje bioaktivna maska.

Tretmani su potpuno bezbolni i zbog povećane produkcije endorfina i serotonina „hormona sreće”, tokom i nakon terapije klijent se oseća relaksirano i opušteno. Nakon tretmana nema nikakvog crvenila.